En blogg kan brukes til alt

bloggingNår mange hører om en blogg, så er det første de tenker på en av de mange såkalte rosabloggerene som skriver om mote, klær sminke og alt mulig annet. Men en blogg kan være mye mer enn som så. Ordet kommer fra det engelske weblog som egentlig betyr en journal som skrives på webben, og ble senere forkortet til blog eller på norsk da blogg.

Men en blogg behøver ikke nødvendigvis bare handle om hverdagsbetraktelser og hvilke produkter man har kjøpt inn den siste tiden. Den kan også brukes til å lage nettsider om reiseskildringer og reiseguider, forbrukertester, nyhetssider, finansielle betraktninger og økonomitips, sider om hunder og katter eller rett og slett en side om bare svada.

Skal du starte en blogg i dag så finnes det en rekke forskjellige gratistjenester hvor du er i gang på mindre enn 5 minutter, som wordpress.com, blogger.com eller blogg.no for å nevne noen av de mest kjente i Norge. Ingen av disse koster noe som helst å bruke, men man har litt begrensninger i forhold til å legge opp bloggen akkurat slik man vil ha den.

På grunn av dette velger mange å kjøpe seg et eget domene tilknyttet wordpress.org, hvor man står litt friere med tanke på design, nettadresse, utseende, layout, annonser og andre finurligheter. Da blir man også nødt til å skaffe seg et webhotell til å hoste bloggen på, men dette koster ikke så alt for mange kronene hver måned.

Men det går også ann å finne en løsning som er litt midt i mellom. Hvis du for eksempel benytter deg av blogger.com går det fint ann å kjøpe ditt eget domene (som koster mellom 70 og 140 kroner i året og kan kjøpes hos domeneshop.no) og koble opp dette til blogger. For å kunne velge litt mer om designet på bloggen kan du besøke siden btemplates.com eller bare søke i google etter for eksempel free blogger themes, og du vil finne en mengde forskjellige sider som tilbyr gratis nedlasting av masse forskjellige themes. Da vil bloggen din kunne få et litt mer profesjonelt utseende uten den altfor store kostnaden.

Et eksempel på en slik blogg er denne bloggen med lånetips som inneholder tips til personer som ønsker å låne penger til forskjellige ting. Som du sikkert skjønner, mulighetene for en blogg er nesten uendelige og blogger kan brukes til det meste.

Og husk å registrere bloggen din på blogglisten.com for enda mer oppmerksomhet fra potensielle lesere, og bli med i bloggeforumet bareblogg.no for å treffe andre bloggere. Lykke til!

Kommenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *